Skip to main content
Contact

Emoties in je koffer

Herken je dat je kind zich verliest in zijn boosheid? Zich zo verdrietig voelt dat het er niet uitkomt? Of zich juist geen raad weet met zijn emoties? Dan kan het leuk zijn om je kind te laten deelnemen aan de training ‘Emoties in je koffer’.

 

Wat is de training ‘emoties in je koffer’?

Een kind heeft net als volwassenen veel verschillende emoties. Voor een kind is het vaak onduidelijk wat emoties precies zijn. Is er ruimte voor je emoties? Kun je ze voelen? Mag je ernaar luisteren? Hoe ga je ermee om? Wat vinden andere mensen van die emoties? Hoe heten ze eigenlijk? Is het erg? Gaat het over? Hoe reageer je op deze emoties?

Tijdens de 7 trainingen van één uur komen er antwoorden op al deze vragen, maar wat het kind vooral leert is het mogen voelen van emoties en luisteren wat die emoties je willen vertellen….

Dit leren en ervaren doen we op een speelse en beeldende manier. We hebben gesprekken met elkaar, spelen emoties uit, gaan creatief aan de slag en betrekken ouders bij het leren omgaan met onze emoties. Zonder hun ‘ouders' kunnen ze niet. 

 

Voor wie?

De training is geschikt voor kinderen van groep 4 tot en met groep 7. De groep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 kinderen. Er zijn 7 bijeenkomsten van een uur.

 

Volgt jouw kind deze training liever individueel? Dan is dit ook mogelijk tegen het coachtarief van Juffrouw Koffer.