Skip to main content
Contact

Trainingen

Naast individuele coaching geeft Juffrouw Koffer ook trainingen in een groep. Het voordeel hiervan is dat kinderen van elkaar kunnen leren. Ze zien dat ze niet de enige zijn en dat iedereen op een andere manier mag omgaan met zijn problemen. Ze brengen elkaar op ideeën, leren samenwerken, komen tegen wat ze in de klas lastig vinden en kunnen dat bij Juffrouw Koffer in een kleine groep op een veilige manier oefenen.

De afgelopen periode heb ik mij gericht op de training  'Ik Leer Leren' voor kinderen van de bovenbouw van de basisschool, brugklassers en het 2e leerjaar van de HAVO en VWO. 

Daarnaast heb ik me verdiept doormiddel van een cursus in angst en faalangst bij kinderen. Welke problemen spelen er bij het kind, maar ook bij de ouders. Hoe geef ik een kind meer zelfvertrouwen en geef ik ze mee hoe waardevol het is om fouten te mogen maken. 

De training 'emoties in je koffer' heb ik geschreven vanuit mijn eigen ervaring als moeder en leerkacht. Hoe waardevol is het voor kinderen om te leren wat emoties eigenlijk zijn, naar emoties te mogen kijken, te mogen voelen, ervaren. Hoe werkt het? Hoe ga je ermee om? Wat vertellen andere mensen mij met hun emoties? Vooral de creatieve vorm in deze training en het jezelf mogen zijn maakt het een feestje om deze training te geven.